Удосконалення маркетингової системи стратегічного позиціонування аграрного підприємства в умовах нестабільності - Мисник, Рустам Вячеславович; Mysnyk, Rustam (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета дослідження полягає у формуванні практичних рекомендацій щодо вдосконалення маркетингової системи стратегічного позиціонування СФГ «Вершина» з метою підвищення ефективності його функціонування в умовах зовнішньої нестабільності та посилення конкурентних позицій на аграрному ринку. Завдання дослідження: - дослідити теоретико-методологічні засади стратегічного позиціонування підприємств аграрної сфери; - охарактеризувати організаційно-економічний стан СФГ «Вершина» та його ринкове середовище; - здійснити аналіз існуючої маркетингової системи підприємства; - виявити ключові проблеми й слабкі сторони у стратегічному позиціонуванні; - розробити шляхи вдосконалення маркетингової діяльності з урахуванням умов нестабільності. Об’єкт дослідження – маркетингова система аграрного підприємства в умовах стратегічного управління. Предмет дослідження – інструменти та механізми стратегічного позиціонування в системі маркетингу аграрного підприємства. Meta doslidzhennia poliahaie u formuvanni praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia marketynhovoi systemy stratehichnoho pozytsionuvannia SFH «Vershyna» z metoiu pidvyshchennia efektyvnosti yoho funktsionuvannia v umovakh zovnishnoi nestabilnosti ta posylennia konkurentnykh pozytsii na ahrarnomu rynku. Zavdannia doslidzhennia: - doslidyty teoretyko-metodolohichni zasady stratehichnoho pozytsionuvannia pidpryiemstv ahrarnoi sfery; - okharakteryzuvaty orhanizatsiino-ekonomichnyi stan SFH «Vershyna» ta yoho rynkove seredovyshche; - zdiisnyty analiz isnuiuchoi marketynhovoi systemy pidpryiemstva; - vyiavyty kliuchovi problemy y slabki storony u stratehichnomu pozytsionuvanni; - rozrobyty shliakhy vdoskonalennia marketynhovoi diialnosti z urakhuvanniam umov nestabilnosti. Obiekt doslidzhennia – marketynhova systema ahrarnoho pidpryiemstva v umovakh stratehichnoho upravlinnia. Predmet doslidzhennia – instrumenty ta mekhanizmy stratehichnoho pozytsionuvannia v systemi marketynhu ahrarnoho pidpryiemstva.
Udoskonalennia marketynhovoi systemy stratehichnoho pozytsionuvannia ahrarnoho pidpryiemstva v umovakh nestabilnosti
Keywords: аграрне підприємство; ahrarne pidpryiemstvo; удосконалення маркетингової системи; udoskonalennia marketynhovoi systemy; стратегічне позиціонування; stratehichne pozytsionuvannia; умови нестабільності; umovy nestabilnosti