Поширеність захворювань дистального відділу кінцівок у великої рогатої худоби в умовах Запорізької області - Білий, Дмитро Дмитрович; Bely, Dmitry; Козловський, Антон Олександрович; Kozlovsky, Anton (Научн. информ. центр «Знание», 2017)
Проведено моніторинг хірургічних захворювань дистального відділу кінцівок у великої рогатої худоби в умовах Запорізької області. Встановлено, що частота їх реєстрації одна із найбільших серед незаразної патології. В структурі хірургічних хвороб захворювання дистального відділу кінцівок становлять близько 25 %. Серед них найбільш часто діагностували виразки і флегмони тканин в ділянці міжратицевої щілини (10,8 – 13,8 %), флегмони вінчика (13,7 - 15,4 %), пододерматити підошви і м’якушу (15,8 - 24,8 %), флегмони і пододерматити пальцевого м’якушу (9,6 - 12,7 %), а також ускладнені деформації (12,7 - 14,1%). При цьому максимальна кількість тварин вибраковувалась у віці 7 – 9 років за наявності у 11,2 – 25,2 % тварин захворювань ратиць та 14,9 – 70,9 % їх деформацій. A monitoring department of surgical diseases of the distal limbs in cattle in the conditions of Zaporozhye region. It was established that the frequency of registration is one of the largest among non-contagious diseases. The structure of surgical diseases disease of the distal extremities is about 25%. Among the most frequently diagnosed ulcers and cellulitis tissues in the interstitium crack (10.8 - 13.8%), cellulitis Corolla (13.7 - 15.4%), pulp and pododermatitis soles (15.8 - 24 8%), cellulitis and pododermatitis finger pulp (9.6 - 12.7%), and complicated deformation (12.7 - 14.1%). The maximum number of animals culling aged 7 - 9 years in the presence of 11.2 - 25.2% animal diseases hooves and 14.9 - 70.9% of the strains.
Prevalence of distal limb disease in cattle in Zaporozhye region
Keywords: велика рогата худоба; cattle; моніторинг; monitoring; хірургічні хвороби; surgical diseases; травматизм; injuries; поширеність; prevalence