Формування маркетингової стратегії для просування органічної сільськогосподарської продукції - Лємешко, Аміна Дмитрівна; Liemeshko, Amina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес формування та реалізації маркетингової стратегії для просування органічної сільськогосподарської продукції, який охоплює вибір цільових каналів просування, розробку стратегії ціноутворення та дистрибуції, а також оцінку ефективності впроваджених заходів з урахуванням специфіки ринку та поведінки споживачів. Предметом дослідження є специфічні методи та інструменти маркетингової стратегії для просування органічної сільськогосподарської продукції, що включають визначення цільової аудиторії, вибір каналів комунікації, розробку механізмів ціноутворення та дистрибуції, а також використання ключових показників ефективності для оцінки результатів маркетингових заходів. Obiektom doslidzhennia ye protses formuvannia ta realizatsii marketynhovoi stratehii dlia prosuvannia orhanichnoi silskohospodarskoi produktsii, yakyi okhopliuie vybir tsilovykh kanaliv prosuvannia, rozrobku stratehii tsinoutvorennia ta dystrybutsii, a takozh otsinku efektyvnosti vprovadzhenykh zakhodiv z urakhuvanniam spetsyfiky rynku ta povedinky spozhyvachiv. Predmetom doslidzhennia ye spetsyfichni metody ta instrumenty marketynhovoi stratehii dlia prosuvannia orhanichnoi silskohospodarskoi produktsii, shcho vkliuchaiut vyznachennia tsilovoi audytorii, vybir kanaliv komunikatsii, rozrobku mekhanizmiv tsinoutvorennia ta dystrybutsii, a takozh vykorystannia kliuchovykh pokaznykiv efektyvnosti dlia otsinky rezultativ marketynhovykh zakhodiv.
Formuvannia marketynhovoi stratehii dlia prosuvannia orhanichnoi silskohospodarskoi produktsii
Keywords: органічна продукція; organic products; конкурентне середовище; competitive environment; цільовий сегмент; target segment; маркетингові канали; marketing channels; стратегія ціноутворення; pricing strategy; позиціонування продукту; product positioning