Управління фінансово-економічною безпекою підприємства:удосконалення організації та методики - Приходько, Єлизавета Ігорівна; Prykhodko, Yelyzaveta Ihorivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Узагальнено питання сутності основних засобів підприємства, відтворення та основ управління ними, виділено методологічні аспекти оцінювання стану та ефективності використання основних засобів підприємства, окреслено шляхи забезпечення відтворення основних засобів підприємства. Проведено аналіз фінансово-економічного стану ТОВ «Відродження», проведено аналіз ефективності використання основних засобів. Обґрунтовано напрямки удосконалення використання основних засобів підприємства в управлінні його економічною безпекою. Результати впроваджені в діяльність ТОВ «Відродження» Покровського району Дніпропетровської області. Uzahalneno pytannia sutnosti osnovnykh zasobiv pidpryiemstva, vidtvorennia ta osnov upravlinnia nymy, vydileno metodolohichni aspekty otsiniuvannia stanu ta efektyvnosti vykorystannia osnovnykh zasobiv pidpryiemstva, okresleno shliakhy zabezpechennia vidtvorennia osnovnykh zasobiv pidpryiemstva. Provedeno analiz finansovo-ekonomichnoho stanu TOV «Vidrodzhennia», provedeno analiz efektyvnosti vykorystannia osnovnykh zasobiv. Obgruntovano napriamky udoskonalennia vykorystannia osnovnykh zasobiv pidpryiemstva v upravlinni yoho ekonomichnoiu bezpekoiu. Rezultaty vprovadzheni v diialnist TOV «Vidrodzhennia» Pokrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Upravlinnia finansovo-ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstva:udoskonalennia orhanizatsii ta metodyky
Keywords: економічна безпека підприємства; есоnоmіс sесurіtу; основні засоби; bаsіс mеаns; відтворення; rеprоduсtіоn; ефективність використання; еffісіеnсу; планування відтворення; plаnnіng rеprоduсtіоn lеvеl оf fіnаnсіаl sесurіtу оptіmіzаtіоn оf fіnаnсіng