Удосконалення фінансового менеджменту кредитного портфеля комерційного банку - Льовкіна, Анастасія Сергіївна; Lovkina, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Мета наукової праці зосереджена на теоретико-методичному обґрунтуванні наукових дефініцій й надання практичного розрахункового підтвердження з ціллю удосконалення напрямів фінансового управління кредитним портфелем АТ «АБ«РАДАБАНК» в умовах мінливої економіки. Об’єктом дослідження є процес фінансового менеджменту кредитного портфелю АТ «АБ«РАДАБАНК» та напрями його вдосконалення. До предмету дослідження включено чисельні теоретичні, методичні та практичні чинники процесу менеджменту кредитного портфеля АТ «АБ«РАДАБАНК» та визначення основних напрямів його вдосконалення. Методи дослідження – порівняння, динамічні ряди, графіки, трендовий аналіз, метод економічного моделювання й прогнозів. Результати впроваджені в діяльність Акціонерного товариства «Акціонерний банк «РАДАБАНК» м. Дніпро. Meta naukovoi pratsi zoseredzhena na teoretyko-metodychnomu obgruntuvanni naukovykh definitsii y nadannia praktychnoho rozrakhunkovoho pidtverdzhennia z tsilliu udoskonalennia napriamiv finansovoho upravlinnia kredytnym portfelem AT «AB«RADABANK» v umovakh minlyvoi ekonomiky. Obiektom doslidzhennia ye protses finansovoho menedzhmentu kredytnoho portfeliu AT «AB«RADABANK» ta napriamy yoho vdoskonalennia. Do predmetu doslidzhennia vkliucheno chyselni teoretychni, metodychni ta praktychni chynnyky protsesu menedzhmentu kredytnoho portfelia AT «AB«RADABANK» ta vyznachennia osnovnykh napriamiv yoho vdoskonalennia. Metody doslidzhennia – porivniannia, dynamichni riady, hrafiky, trendovyi analiz, metod ekonomichnoho modeliuvannia y prohnoziv. Rezultaty vprovadzheni v diialnist Aktsionernoho tovarystva «Aktsionernyi bank «RADABANK» m. Dnipro.
Udoskonalennia finansovoho menedzhmentu kredytnoho portfelia komertsiinoho banku
Keywords: кредитний ризик; credit risk; менеджмент кредитного ризику банку; bank credit risk management; безпека кредитної діяльності; credit security; критерії боргу; debt criteria; заборгованість; debt