Соціально-економічний та соціально-культурний ефект від розвитку підприємств екотуризму - Безугла, Людмила Сергіївна; Bezuhla, Liudmyla (Національна металургійна академія, 2019)
Досліджено, що сучасна ситуація на селі, виходячи із соціально-економічних показників рівня добробуту сільського населення, є досить критичною. Пов‘язано це, головним чином, із низьким рівнем ефективності сільського господарства, яке до останнього часу залишається основним джерелом доходів жителів села. Тому стоїть проблема диверсифікації підприємницької діяльності на селі з метою збільшення доходів сільського населення. Одним із таких напрямів цілком може бути розвиток підприємств екотуризму, про що свідчить практика більшості країн світу, де він набув широкого розвитку. Визначено соціально-економічний та соціально-культурний ефект від розвитку підприємств екотуризму. It is proved that the current situation in the village, based on socio-economic indicators of the level of well-being of the rural population, quite critical. This is mainly due to the low level of agricultural efficiency, which until recently remains the main source of income for rural residents. Therefore, there is the problem of diversification of entrepreneurial activity in the countryside in order to increase the income of the rural population. One of these areas may well be the development of ecotourism enterprises, as evidenced by the practice of most countries of the world, where it has received wide development. The socio-economic and socio-cultural effect of the development of ecotourism enterprises has been determined.
Socio-economic and socio-cultural effect of the development of ecotourism enterprises
Keywords: соціально-економічний ефект; socio-economic effect; соціально-культурний ефект; socio-cultural effect; екотуризм; ecotourism; екотуристичні мандрівки; ecotourism travels; екотуристичні підприємства; ecotourism enterprises