Удосконалення управління виробничим процесом на підприємстві - Величко, Іванна Іванівна; Velychko, Ivanna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є виробничий процес у підприємстві ТОВ «ОБОРА», який формує результативність діяльності суб’єкта господарювання. Предметом дослідження виступають економічні, організаційні та управлінські закономірності функціонування та розвитку системи управління виробничим процесом, а також механізми підвищення його ефективності. Метою кваліфікаційної роботи є розробка та обґрунтування напрямів удосконалення системи управління виробничим процесом у ТОВ «ОБОРА» на основі аналізу існуючого стану організації виробництва, факторів впливу та можливостей підвищення ефективності. Obiektom doslidzhennia ye vyrobnychyi protses u pidpryiemstvi TOV «OBORA», yakyi formuie rezultatyvnist diialnosti subiekta hospodariuvannia. Predmetom doslidzhennia vystupaiut ekonomichni, orhanizatsiini ta upravlinski zakonomirnosti funktsionuvannia ta rozvytku systemy upravlinnia vyrobnychym protsesom, a takozh mekhanizmy pidvyshchennia yoho efektyvnosti. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka ta obgruntuvannia napriamiv udoskonalennia systemy upravlinnia vyrobnychym protsesom u TOV «OBORA» na osnovi analizu isnuiuchoho stanu orhanizatsii vyrobnytstva, faktoriv vplyvu ta mozhlyvostei pidvyshchennia efektyvnosti.
Udoskonalennia upravlinnia vyrobnychym protsesom na pidpryiemstvi
Keywords: управління виробничим процесом; production process management; операційна ефективність; operational efficiency; аграрне підприємство; agricultural enterprise; цифровізація виробництва; production digitalization; стратегічне планування; strategic planning