Методичні аспекти контролю розрахунків за виплатами працівникам - Чернецька, Ольга Віталіївна; Chernetska, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Внутрішній контроль розрахунків за виплатами працівникам проводиться періодично відповідно до розпорядження керівника фірми. Зазначимо, що внутрішній контроль проводиться особами, які зацікавлені в результаті контрольних заходів, і тому недоцільно констатувати якість контролю. Проблемними аспектами контрольних процедур за виплатами працівникам можна відзначити відсутність затверджених рекомендацій при формуванні звітних документів про результати контролю. Ефективна система управління, що використовує весь необхідний набір методів, забезпечує керівний персонал достатньою інформацією приймати оперативні управлінські рішення, спрямовані на виправлення негативних наслідків порушень трудового законодавства, іх попередження та уникнення у майбутньому. Vnutrishnii kontrol rozrakhunkiv za vyplatamy pratsivnykam provodytsia periodychno vidpovidno do rozporiadzhennia kerivnyka firmy. Zaznachymo, shcho vnutrishnii kontrol provodytsia osobamy, yaki zatsikavleni v rezultati kontrolnykh zakhodiv, i tomu nedotsilno konstatuvaty yakist kontroliu. Problemnymy aspektamy kontrolnykh protsedur za vyplatamy pratsivnykam mozhna vidznachyty vidsutnist zatverdzhenykh rekomendatsii pry formuvanni zvitnykh dokumentiv pro rezultaty kontroliu. Efektyvna systema upravlinnia, shcho vykorystovuie ves neobkhidnyi nabir metodiv, zabezpechuie kerivnyi personal dostatnoiu informatsiieiu pryimaty operatyvni upravlinski rishennia, spriamovani na vypravlennia nehatyvnykh naslidkiv porushen trudovoho zakonodavstva, ikh poperedzhennia ta unyknennia u maibutnomu.
Metodychni aspekty kontroliu rozrakhunkiv za vyplatamy pratsivnykam
Keywords: контроль розрахунків; kontrol rozrakhunkiv; виплати працівникам; vyplaty pratsivnykam; система управління; systema upravlinnia