Діагностика та розробка заходів підвищення ефективності аграрного підприємства - Лагута, Ігор Сергійович; Lahuta, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є стан господарської діяльності аграрного підприємства. Предметом дослідження є сукупність економічних і організаційних відносин в процесі діяльності аграрного підприємства. Метою роботи є дослідження теоретико-методичних аспекті сутності ефективності та її діагностики в аграрному підприємстві, виявлення і економічне обґрунтування заходів щодо її підвищення у відповідності з наявними можливостями і ресурсами. Obiektom doslidzhennia ye stan hospodarskoi diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist ekonomichnykh i orhanizatsiinykh vidnosyn v protsesi diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Metoiu roboty ye doslidzhennia teoretyko-metodychnykh aspekti sutnosti efektyvnosti ta yii diahnostyky v ahrarnomu pidpryiemstvi, vyiavlennia i ekonomichne obgruntuvannia zakhodiv shchodo yii pidvyshchennia u vidpovidnosti z naiavnymy mozhlyvostiamy i resursamy.
Diahnostyka ta rozrobka zakhodiv pidvyshchennia efektyvnosti ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: ефективність; Efficiency; прибуток; profit; фермерське господарство; farming; рентабельність; profitability; резерв; reserve