Математичне моделювання процесу водопоглинання в проростаючому зерні з використанням активованих водних розчинів - Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Olexandr; Ковальова, Олена Сергіївна; Kovaleva, Olena; Тищенко, Г. П.; Tischenko, A. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2012)
Встановлено, що використання водних розчинів, активованих нерівноважною плазмою, прискорює водопоглинення на початкових етапах ведення процесу пророщування зерна. Математичне моделювання адсорбційних процесів у зерновому матеріалі під дією активованих розчинів дозволяє продемонструвати закономірність та сталість процесів у проростаючому зерні. It was established that usage of the water solutions activated by non-equilibrium plasma allows accelerating water adsorption at the initial stages of the grain germination process. Mathematical modeling of adsorption processes in the grain material under action of the activated solutions allows to demonstrate the regularity and consistency of the occurring processes.
Mathematical modeling of the process of water adsorption in the germinating grain during usage of activated water solutions
Keywords: математичне моделювання; mathematical modeling; процес пророщування зерна; grain germination process; дія активованих розчинів; action of activated solutions; водопоглинення; water absorption