Продуктивність і м’ясні якості молодняку свиней за використання у раціонах ферментних препаратіву фермерському господарстві «Благодатне» Кам’янського району Дніпропетровської області - Корольов, Миран; Korolov, Myran (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
У процесі підготовки магістерської кваліфікаційної роботи було проведено науково-господарський експеримент, спрямований на підвищення ефективності виробництва свинини у господарстві шляхом введення до раціонів молодняку свиней кормової добавки «Гербафарм» відповідно до розробленої схеми. Раціони для піддослідного молодняку свиней були складені згідно з деталізованими нормами та коригувалися за періодами відгодівлі залежно від віку, живої маси, інтенсивності росту з урахуванням хімічного складу та поживності комбікорму Наразі пропонуємо включати у раціони годівлі молодняку свиней біологічно активну кормову добавку Гербафарм у підсисний період вирощування у дозі 3 л на 1 т води, у період вирощування та відгодівлі в кількості 2 л на 1 т води. U protsesi pidhotovky mahisterskoi kvalifikatsiinoi roboty bulo provedeno naukovo-hospodarskyi eksperyment, spriamovanyi na pidvyshchennia efektyvnosti vyrobnytstva svynyny u hospodarstvi shliakhom vvedennia do ratsioniv molodniaku svynei kormovoi dobavky «Herbafarm» vidpovidno do rozroblenoi skhemy. Ratsiony dlia piddoslidnoho molodniaku svynei buly skladeni zghidno z detalizovanymy normamy ta koryhuvalysia za periodamy vidhodivli zalezhno vid viku, zhyvoi masy, intensyvnosti rostu z urakhuvanniam khimichnoho skladu ta pozhyvnosti kombikormu Narazi proponuiemo vkliuchaty u ratsiony hodivli molodniaku svynei biolohichno aktyvnu kormovu dobavku Herbafarm u pidsysnyi period vyroshchuvannia u dozi 3 l na 1 t vody, u period vyroshchuvannia ta vidhodivli v kilkosti 2 l na 1 t vody.
Produktyvnist i miasni yakosti molodniaku svynei za vykorystannia u ratsionakh fermentnykh preparativu fermerskomu hospodarstvi «Blahodatne» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: свині; svyni; молодняк; molodniak; біологічно активна добавка; biolohichno aktyvna dobavka; вирощування; vyroshchuvannia; м’ясна продуктивність; miasna produktyvnist; якісні показники м’яса; yakisni pokaznyky miasa