Клен ясенелистий (Acer negundo L.) у насадженнях м. Дніпро: локалізація та інвазійні властивості - Пономарьова, Олена Анатоліївна; Ponomaryova, Olena; Пономарьов, Роман Андрійович; Ponomarev, Roman (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета нашого дослідження – визначити ступінь використання клену ясенелистого в насадженнях міста Дніпро, встановити можливість інвазії даного виду в різних екологічних умовах урбанізованого середовища. Meta nashoho doslidzhennia – vyznachyty stupin vykorystannia klenu yasenelystoho v nasadzhenniakh mista Dnipro, vstanovyty mozhlyvist invazii danoho vydu v riznykh ekolohichnykh umovakh urbanizovanoho seredovyshcha.
Klen yasenelystyi (Acer negundo L.) u nasadzhenniakh m. Dnipro: lokalizatsiia ta invaziini vlastyvosti
Keywords: клен ясенелистий; klen yasenelystyi; інвазійність; invaziinist; життєвий стан; zhyttievyi stan; розповсюдження; rozpovsiudzhennia