Формування продуктивності різних сортів салату цикорного в умовах фермерського господарства «ОРХІДЕЯ» Дніпровського району Дніпропетровської області - Билінцев, Дмитро; Bylintsev, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкти вивчення: агроценози салату цикорного різних сортів. Мета даної роботи. Вивчити агробіологічні особливості формування продуктивності різних сортів салату цикорного в умовах плівкових теплиць господарства. Задачі досліджень: Оцінити адаптаційні показники сортів салату цикорного при вирощуванні у весняно-літньому та літньо-осінньому періодах; 2. Виявити вплив площі живлення на врожайність та якісний склад рослин салату цикорного салату при вирощуванні у плівковій теплиці; 3. Вивчити дію препарату Вимпел на насіннєву продуктивність та якість насіння салату цикорного при обробці вегетуючих рослин. Obiekty vyvchennia: ahrotsenozy salatu tsykornoho riznykh sortiv. Meta danoi roboty. Vyvchyty ahrobiolohichni osoblyvosti formuvannia produktyvnosti riznykh sortiv salatu tsykornoho v umovakh plivkovykh teplyts hospodarstva. Zadachi doslidzhen: Otsinyty adaptatsiini pokaznyky sortiv salatu tsykornoho pry vyroshchuvanni u vesniano-litnomu ta litno-osinnomu periodakh; 2. Vyiavyty vplyv ploshchi zhyvlennia na vrozhainist ta yakisnyi sklad roslyn salatu tsykornoho salatu pry vyroshchuvanni u plivkovii teplytsi; 3. Vyvchyty diiu preparatu Vympel na nasinnievu produktyvnist ta yakist nasinnia salatu tsykornoho pry obrobtsi vehetuiuchykh roslyn.
Formuvannia produktyvnosti riznykh sortiv salatu tsykornoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «ORKhIDEIa» Dniprovskoho raionu
Keywords: джерело вітамінів; dzherelo vitaminiv; антиоксидант; antyoksydant; агроценози салату цикорного; ahrotsenozy salatu tsykornoho; площа мінерального живлення; ploshcha mineralnoho zhyvlennia; салатна зелень; salatna zelen; сезонний продукт; sezonnyi produkt