Методичні особливості виділення мікроорганізмів продуцентів активних форм кисню у птиці - Бібен, Іван Андрійович; Biben, I.; Biben, I. A.; Biben, Ivan (Інститут біології тварин і Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, 2009)
Із застосуванням селективно-індикаторних середовищ двох типів доведено наявність у мікрофлорі кишечнику курчат-бройлерів кросу "Кобб" аерококоподібних мікроорганізмів і грампозитивних, каталазо-негативних A. viridans. Методом відстроченого антагонізму встановлено антагоністичну активність виділених коків до умовно-патогенної мікрофлори. С применением селективно-индикаторных сред двух типов доказано наличие в микрофлоре кишечника цыплят-бройлеров кросса «Кобб» аерококкоподобных микроорганизмов – грамположительных, каталазо-отрицательных A. viridans. Методом отсроченного антагонизма установлена антагонистическая активность выделенных кокков к условно-патогенной микрофлоре. By using two types of selectively-indicating patterns was proved the presence in the microflora of gastrointestinal tract of chicken cross «Cobb» of aerococcus-like microorganisms –catalase-negative, gram-positive and A. viridans. The method of the deferred antagonism set antagonism activity of the selected coccus to the conditionally-pathogenic micro-flora.
Methodical features of micro-organisms selection of producents of poultry oxygen active forms
Keywords: умовно-патогенна мікрофлора; conditionally pathogenic microflora; мікроорганізми; microorganisms; антагоністична активність; antagonistic activity; коки; coccus; A. viridans; A. viridans