Патогенетичні зміни у кролів за пасалурозної інвазії - Старіков, А. В.; Starikov, A. V.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Отримані результати досліджень свідчать, що у крові кролів за впливу збудника Passalurus ambiguus достовірно високими були вміст загального протеїну, глобулінів, α2-, β- і γ-глобулінів, порівняно зі здоровими. У інвазованих тварин виявлено вірогідно високу кількість лейкоцитів, що зросла в основному за рахунок лімфоцитів, еозинофілів, сегментоядерних нейтрофілів і базофілів, порівняно із аналогічними показниками крові здорових тварин. The obtained research results indicate that in the blood of rabbits exposed to the pathogen Passalurus ambiguus, the content of total protein, globulins, α2-, β- and γ-globulins was significantly high compared to healthy ones. In the invaded animals, a reliably high number of leukocytes was revealed, which increased due to lymphocytes, eosinophils, segmented neutrophils and basophils in comparison with similar indicators of the blood of healthy animals.
Patohenetychni zminy u kroliv za pasaluroznoi invazii
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402
Keywords: лейкограма; leukogram; пасалуроз; passalurosis; Passalurus ambiguus; Passalurus ambiguus; протеїновий обмін; protein metabolism