Розповсюдження гельмінтів сільськогосподарських тварин на території України - Бойко, Олександра Олександрівна; Boyko, Olexandra O.; Boyko, O. O.; Boyko, A. A.; Boyko, O.; Boyko, A.; Бригадиренко, В. В.; Bryhadyrenko, V. V.; Яковенко, В. М.; Yakovenko, V. M. (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
Проаналізовано ступінь можливого використання степової, лісостепової, а також лісової зон України для випасання сільськогосподарських тварин відповідно до рослинного та ґрунтового покривів. Розглянуто розповсюдження гельмінтів сільськогосподарських тварин (овець, кіз, великої рогатої худоби та коней) на території України. Охарактеризовано їх розподіл з урахуванням біотопічних характеристик. Для науковців, здобувачів вищої освіти з ветеринарної медицини. The degree of possible use of steppe, forest-steppe, and forest zones of Ukraine for grazing agricultural animals in accordance with vegetation and soil cover is analyzed. The distribution of helminths of agricultural animals (sheep, goats, cattle and horses) in the territory of Ukraine is considered. Their distribution is characterized taking into account biotope characteristics.
Dissemination helminths of farm animals on the territory of Ukraine
Бойко Олександра Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-7299-9920
Keywords: гельмінти; helminty; розповсюдження гельмінтів; rozpovsiudzhennia helmintiv; паразитологія; parazytolohiia