Особливості обліку витрат виробництва і виходу продукції в рослинництві - Цапюк, В. В.; Tsapiuk, V. V.; Чернецька, Ольга Віталіївна; Chernetska, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Рослинництво має специфічні особливості, що впливає на процес ведення бухгалтерського обліку. Для галузі є характерним сезонність виробництва, розрив між періодами виконання технологічного процесу та отримання готової продукції. Виробничі витрати в рослинництві здійснюються тривалий час причому дуже нерівномірно, технологічний процес залежить від природних умов і практично не може бути прискорений за рахунок інтенсифікації. Roslynnytstvo maie spetsyfichni osoblyvosti, shcho vplyvaie na protses vedennia bukhhalterskoho obliku. Dlia haluzi ye kharakternym sezonnist vyrobnytstva, rozryv mizh periodamy vykonannia tekhnolohichnoho protsesu ta otrymannia hotovoi produktsii. Vyrobnychi vytraty v roslynnytstvi zdiisniuiutsia tryvalyi chas prychomu duzhe nerivnomirno, tekhnolohichnyi protses zalezhyt vid pryrodnykh umov i praktychno ne mozhe buty pryskorenyi za rakhunok intensyfikatsii.
Osoblyvosti obliku vytrat vyrobnytstva i vykhodu produktsii v roslynnytstvi
Keywords: рослинництво; roslynnytstvo; виробництво; vyrobnytstvo; продукція; produktsiia; особливості обліку витрат; osoblyvosti obliku vytrat