Управління системою матеріально-технічного забезпечення підприємства - Куцак, Ольга Вікторівна; Kutsak, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи полягає в теоретичному обґрунтуванні та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення системи управління матеріально-технічним забезпеченням на прикладі С(Ф)Г «РОСАВА». Основні завдання роботи:  Дослідити сутність, функції та значення матеріально-технічного забезпечення в аграрному виробництві.  Вивчити сучасні підходи до організації управління МТЗ на сільськогосподарських підприємствах.  Проаналізувати забезпеченість С(Ф)Г «РОСАВА» основними матеріально-технічними ресурсами.  Оцінити ефективність існуючої системи управління МТЗ та виявити її недоліки.  Розробити пропозиції щодо оптимізації постачання ресурсів та вдосконалення обліку й контролю у системі МТЗ.  Обґрунтувати економічний ефект від впровадження запропонованих заходів. Об’єктом дослідження виступає система управління матеріально-технічним забезпеченням на підприємствах аграрної сфери. Предметом дослідження є процеси планування, постачання, обліку, використання та оцінювання ефективності матеріально-технічних ресурсів у діяльності С(Ф)Г «РОСАВА». Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie v teoretychnomu obgruntuvanni ta rozrobtsi praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia systemy upravlinnia materialno-tekhnichnym zabezpechenniam na prykladi S(F)H «ROSAVA». Osnovni zavdannia roboty: - Doslidyty sutnist, funktsii ta znachennia materialno-tekhnichnoho zabezpechennia v ahrarnomu vyrobnytstvi. - Vyvchyty suchasni pidkhody do orhanizatsii upravlinnia MTZ na silskohospodarskykh pidpryiemstvakh. - Proanalizuvaty zabezpechenist S(F)H «ROSAVA» osnovnymy materialno-tekhnichnymy resursamy. - Otsinyty efektyvnist isnuiuchoi systemy upravlinnia MTZ ta vyiavyty yii nedoliky. - Rozrobyty propozytsii shchodo optymizatsii postachannia resursiv ta vdoskonalennia obliku y kontroliu u systemi MTZ. - Obgruntuvaty ekonomichnyi efekt vid vprovadzhennia zaproponovanykh zakhodiv. Obiektom doslidzhennia vystupaie systema upravlinnia materialno-tekhnichnym zabezpechenniam na pidpryiemstvakh ahrarnoi sfery. Predmetom doslidzhennia ye protsesy planuvannia, postachannia, obliku, vykorystannia ta otsiniuvannia efektyvnosti materialno-tekhnichnykh resursiv u diialnosti S(F)H «ROSAVA».
Upravlinnia systemoiu materialno-tekhnichnoho zabezpechennia pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; система матеріально-технічного забезпечення; systema materialno-tekhnichnoho zabezpechennia; управління; upravlinnia