Основні проблеми, які стримують розвиток кооперації в сільській місцевості - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2014)
В статті розглядаються основні базові проблеми, які стримують розвиток кооперації в сільській місцевості, серед яких: нерегульованість чинного законодавства у сфері сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, не врегульований податковий статус сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у відповідності до специфічної економічної природи їхньої діяльності,не ефективна система послуг зі збуту сільськогосподарської продукції, досі не внесені пропозиції Кабінету Міністрів України про створення «Фонду становлення і розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів» та ін. Перспективи розвитку існують у сільськогосподарській обслуговуючій кооперації, яка є ключовим механізмом самоорганізації сільських товаровиробників, захисту невеликих селянських, фермерських господарств від недобросовісних посередницьких структур та залежності від них. He article deals with the main basic problems that hamper the development of cooperation in rural areas, among which: the regulation of the current legislation in the field of agricultural servicing cooperation, the tax status of agricultural servicing cooperatives is not regulated in accordance with the specific economic nature of their activities, the system of agricultural sales services is not effective products, the proposals of the Cabinet of Ministers of Ukraine on creation of the "Foundation for the Establishment and Development" have not yet been submitted agricultural servicing cooperatives "and others. development perspectives exist in agricultural servicing cooperation, which is a key mechanism for self-organizing rural commodity producers, protecting small peasant farms from unfair intermediary structures and dependence on them.
The main problems hampering the development of cooperation in the countryside
Keywords: фермерське господарство; farm; кооператив; cooperative; оподаткування; taxation; конкурентоспроможність; competitiveness; інвестиційна політика; investment policy