Кредитні спілки на фінансовому ринку України - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena (Сумський національний аграрний університет, 2016)
В статті доведено, що є спільним у кредитних спілок з комерційними банками, а також, чим вони відрізняються. Визначено, що система кредитної кооперації забезпечує зміцнення фінансової бази малого і середнього агробізнесу. Розглянуто, що кредитні спілки сприяють вирішенню соціальних проблем сільського населення. Перспективи подальшого розвитку кредитної кооперації визначаються зростанням потреби селян у доступних кредитних ресурсах та перевагами кредитних спілок щодо соціальної спрямованості їх діяльності. Підтверджено необхідність зміцнення позицій кредитних спілок на ринку фінансових послуг України. The article proves that is common in credit unions with commercial banks, as well as how they differ. Certainly, that the system of credit co-operation provides strengthening of capital base of small and middle agribusiness. It is considered, that credit unions are instrumental in the decision of social problems of rural population. he prospects of subsequent development of credit cooperation are determined growth of necessity of peasants in accessible credit resources and advantages of credit unions in relation to a social orientation their activity. The necessity of strengthening of positions of credit unions is confirmed at the market of financial services of Ukraine.
Credit unions in the financial market of Ukraine
Keywords: кредиті спілки; credit unions; кредитна кооперація; credit cooperation; банківська справа; banking; фінанси; finances; фінансування; financing