Діагностичні критерії та ефективність лікування атопічного дерматиту у собак в умовах ветеринарного центру свійських та екзотичних тварин «Біосвіт» міста Дніпро - Жиліна, Анастасія Дмитрівна; Zhylina, Anastasiia Dmytrivna (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Провели вивчення основних препаратів, які застосовують для лікування атопічного дерматиту у собак. Визначили основні діагностичні критерії за даної патології. Використали загально клінічні, інструментальні (отоскопія, дослідження за допомогою лампи Вуда), лабораторні методи (мікроскопічне та цитологічне дослідження вмістимого з вух, зіскрібка шкіри). На основі даних, які ми отримали у ході роботи, розробили комплексні схеми лікування. Внаслідок проведеної терапії відмітили позитивну динаміку у контрольної групи тварин на 4-6 день (тривалість лікування загалом склала 15–30 діб) , а у дослідної групи - на 3-5 день після початку терапії (період лікування склав - 14–21 добу). We studied the main drugs used to treat atopic dermatitis in dogs. The main diagnostic criteria for this pathology were determined. General clinical, instrumental (otoscopy, Wood's examination), laboratory methods (microscopic and cytological examination of the ear contents, skin scraping) were used. Based on the data we received during the work, we developed comprehensive treatment regimens. As a result of the therapy, positive dynamics was noted in the control group of animals for 4-6 days (the duration of treatment was generally 15-30 days), and in the experimental group - for 3-5 days after the start of therapy (treatment period was 14-21 days).
Diagnostic criteria and effectiveness of treatment of atopic dermatitis in dogs in the conditions of the veterinary center of domestic and exotic animals" Biosvit " of Dnipro
Keywords: клінічні ознаки; clinical signs; атопічний дерматит; atopic dermatitis; собаки; dogs; преднізолон; prednisolone; апоквель; apoquel