Удосконалення технології заготівлі кормів з розробкою машини для заготівлі подрібненого сіна - Брильов, Владислав Сергійович; Brylov, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В роботі проведено аналіз механіко-технологічних властивостей рослин і сучасних технологій заготівлі сіна. Обґрунтовано схему переобладнання зернозбирального комбайна для заготівлі подрібненого сіна. Проведено відповідні розрахунки параметрів і розроблено конструкцію вузлів і деталей для переобладнання комбайна. Визначено основні параметри і режим роботи збиральної машини. Розроблено технологію заготівлі сіна з використанням розробленої машини для умов і на замовлення товариства з обмеженою відповідальністю «Дубрава» Магдалинівського району Дніпропетровської області. Складено технологічну карту заготівлі сіна і визначено необхідний комплекс машин зі складанням графіків використання тракторів і сільськогосподарських машин. V roboti provedeno analiz mekhaniko-tekhnolohichnykh vlastyvostei roslyn i suchasnykh tekhnolohii zahotivli sina. Obgruntovano skhemu pereobladnannia zernozbyralnoho kombaina dlia zahotivli podribnenoho sina. Provedeno vidpovidni rozrakhunky parametriv i rozrobleno konstruktsiiu vuzliv i detalei dlia pereobladnannia kombaina. Vyznacheno osnovni parametry i rezhym roboty zbyralnoi mashyny. Rozrobleno tekhnolohiiu zahotivli sina z vykorystanniam rozroblenoi mashyny dlia umov i na zamovlennia tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dubrava» Mahdalynivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Skladeno tekhnolohichnu kartu zahotivli sina i vyznacheno neobkhidnyi kompleks mashyn zi skladanniam hrafikiv vykorystannia traktoriv i silskohospodarskykh mashyn.
Udoskonalennia tekhnolohii zahotivli kormiv z rozrobkoiu mashyny dlia zahotivli podribnenoho sina
Keywords: трави; travy; сіно; sino; корма; korma; технологія; tekhnolohiia; комбайн; kombain; параметри; parametry; режим роботи; rezhym roboty; продуктивність; produktyvnist; охорона праці; okhorona pratsi; економічний ефект; ekonomichnyi efekt