Особливості організації обліку основних засобів на підприємствах - Юрченко, А.; Yurchenko, A. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Однією з найважливіших складових необоротних активів є основні засоби. Нормативним документом, що визначає методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про основні засоби є Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 7 «Основні засоби», відповідно до якого «основні засоби» — це матеріальні активи, які підприємство/установа утримує з метою використання їх у процесі виробництва/діяльності або постачання товарів, надання послуг, здавання в оренду іншим особам або для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій, очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких більше одного року (або операційного циклу, якщо він довший за рік). Odniieiu z naivazhlyvishykh skladovykh neoborotnykh aktyviv ye osnovni zasoby. Normatyvnym dokumentom, shcho vyznachaie metodolohichni zasady formuvannia v bukhhalterskomu obliku informatsii pro osnovni zasoby ye Polozhennia (standart) bukhhalterskoho obliku 7 «Osnovni zasoby», vidpovidno do yakoho «osnovni zasoby» — tse materialni aktyvy, yaki pidpryiemstvo/ustanova utrymuie z metoiu vykorystannia yikh u protsesi vyrobnytstva/diialnosti abo postachannia tovariv, nadannia posluh, zdavannia v orendu inshym osobam abo dlia zdiisnennia administratyvnykh i sotsialno-kulturnykh funktsii, ochikuvanyi strok korysnoho vykorystannia (ekspluatatsii) yakykh bilshe odnoho roku (abo operatsiinoho tsyklu, yakshcho vin dovshyi za rik).
Osoblyvosti orhanizatsii obliku osnovnykh zasobiv na pidpryiemstvakh
Keywords: підприємства; pidpryiemstva; основні засоби; osnovni zasoby; організація обліку; orhanizatsiia obliku