Стратегічний аналіз основних факторів макро- і мікро середовища аграрного виробництва на шляху до екологізації - Багорка, Марія Олександрівна; Bagorka, Mariya (Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», 2017)
В статті представлені результати PEST і SWOT – аналізу основних факторів зовнішнього і внутрішнього середовища галузі аграрного виробництва, виявлені проблеми, труднощі аграрних підприємств на шляху переходу до екологічно орієнтованого виробництва. The article presents the results of PEST and SWOT - analysis of major factors external and internal environment of agriculture sector identified problems, difficulties of agricultural enterprises in the transition to environmentally oriented production.
Strategic analysis of key factors macro and micro agricultural production towards ecologization
В статті представлені результати PEST і SWOT – аналізу основних факторів зовнішнього і внутрішнього середовища галузі аграрного виробництва, виявлені проблеми, труднощі аграрних підприємств на шляху переходу до екологічно орієнтованого виробництва. Запропоновані заходи, які здатні змінити формат відносин між виробництвом та навколишнім природним середовищем у бік раціонального використання ресурсів, відтворення агросистем, виробництва екологічно безпечної продукції. The article presents the results of PEST and SWOT - analysis of major factors external and internal environment of agriculture sector identified problems, difficulties of agricultural enterprises in the transition to environmentally oriented production. The proposed measures, which are able to change the format of relations between production and the environment towards sustainable resource use, reproduce agricultural systems, production of environmentally safe products.
Keywords: екологізація аграрного виробництва; the ecologization of agriculture; PEST-аналіз; PEST-analysis; SWOT аналіз; SWOT analysis; природно-ресурсний потенціал; natural resource potential; державна політика; public policy; органічна продукція; organic products