Грушевий галовий кліщ (Eriophyes pyri Pgst.): особливості біології та заходи обмеження його шкідливості в грушевих насадженнях України - Яновський, Ю. П.; Yanovskyi, Yu.; Суханов, С. В.; Sukhanov, S.; Крикунов, І. В.; Krykunov, I.; Бандура, Любов Павлівна; Bandura, Lyubov; Фоменко, О. О.; Fomenko, O. (Інститут захисту рослин Національної академії аграрних наук України, 2022)
Уточнити особливості біології грушевого галового кліща (Eriophyes pyri Pgst.). Вивчиити ефективність проти цього фітофага інсектоакарицидів — Данадим стабільний, КЕ (диметоат, 400 г/л), Фуфанон 570, КЕ (малатіон, 570 г/л), Сіванто Прайм 200 SL, РК (флупірадіфурон, 200 г/л) та акарицидів — Оберон Рапід 240 SC, КС (спіромезіфен, 228,6 г/л + абамектин, 11,4 г/л), Актофіт, КЕ (аверсектин С, 0,2%). Дослідити їхній вплив на показники продуктивності груші в промислових насадженнях. To clarify the biological features of pearleaf blister mite (Eriophyes pyri Pgst.) and investigate the effectiveness of such preparations as: Sivanto Prime 200 SL, PK (flupyradifurone, 200 g/l), Danadim stable, KE (dimethoate, 400 g/l), Oberon Rapid 240 SC, KS (spiromesifen, 228.6 g/l + abamectin, 11.4 g/l), Fufanon 570, KE (malathion, 570 g/l) and Aktofit, KE (aversectin C, 0.2%), reduce the number and harmfulness of this phytophagan, its impact on the productivity of pears in industrial plantations.
Pearleaf Blister Mite (Eriophyes pyri Pgst.): Biological Features and Measures to Limit its Harmfulness in Pear Plantations of Ukraine
Keywords: груша; pear; захист; protection; препарати; preparations; інсектоакарициди; insecticides; технічна ефективність; technical efficiency; біометричні та фізіологічні показники; biometric and physiological indices; врожайність; yield; товарність плодів; marketability of fruits