Особливості конверсії поживних речовин корму у продукцію молодняком овець - Микитюк, Віктор Васильович; Mykytiuk, V.; Mykytyuk, V. V.; Mykytiuk, V. V.; Mikityuk, V. V.; Поротікова, Інна Ігорівна; Porotikova, I.; Porotikova, I. I. (Інститут тваринництва степових районів ім. М. Ф. Іванова «Асканія -Нова» – Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства, 2012)
Наведено результати досліджень з вивчення трансформації поживних речовин кормів степової зони молодняком овець різного віку. Встановлено, що у віці 5-7 місяців на приріст маси тіла витрачається 91,7-90,1 %, а вовни – 8,3-9,9 % від загальної енергетичної цінності виробленої продукції, тоді як в 10-місячному віці – 80,5 % і 19,5 % відповідно. Navedeno rezultaty doslidzhen z vyvchennia transformatsii pozhyvnykh rechovyn kormiv stepovoi zony molodniakom ovets riznoho viku. Vstanovleno, shcho u vitsi 5-7 misiatsiv na pryrist masy tila vytrachaietsia 91,7-90,1 %, a vovny – 8,3-9,9 % vid zahalnoi enerhetychnoi tsinnosti vyroblenoi produktsii, todi yak v 10-misiachnomu vitsi – 80,5 % i 19,5 % vidpovidno.
Osoblyvosti konversii pozhyvnykh rechovyn kormu u produktsiiu molodniakom ovets
Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908
Keywords: вовна; vovna; молодняк овець; molodniak ovets; корми; kormy; конверсія; konversiia; маса тіла; masa tila