Етимологія терміну «інновації» як економічної категорії - Полегенька, Марина Анатоліївна; Polehenka, Maryna (My University, 2016)
У статті розглянуто загальні теоретичні положення та наукова думка у сфері інновацій, визначено передумови їх впровадження у виробничу діяльність та значення для соціально-економічного розвитку держави. На підставі проведених досліджень виділено основні наукові точки зору стосовно категорій «інновація», «нововведення», «винахід», «покращення». Охарактеризовано різні типи інновацій та здійснено їх класифікацію. Запропоновано та обґрунтовано власне визначення інновацій як економічної категорії. На основі проведеного аналізу визначено, що сутність інновацій полягає в творчій інтелектуальній діяльності людини, яка призводить до змін у різних сферах діяльності з метою одержання максимального ефекту. The article discusses the general theoretical concepts and scientific thought in the field of innovation, defined conditions of their implementation in production activities and importance for socio-economic development. Based on research The main scientific opinions on the categories of "innovation", "innovation", "invention", "improvement". Characterize different types of innovation and their classification. A proper and reasonable definition of innovation as an economic category. Based on the analysis determined that the essence of innovation is a creative intellectual human activity, which leads to changes in various fields in order to obtain maximum effect.
The etymology of the term "innovation" as an economic category
Keywords: інновація; innovation; інноваційний процес; innovation process; інноваційний розвиток; innovative development