Ефективність імунологічної кастрації кнурів - Самойлюк, Вячеслав Володимирович; Samoiluk, V. V.; Samoylyuk, Vyacheslav; Samoyuluk, V. V.; Samoylyuk, V.; Samoylyuk, V. V.; Samoylyuk, Wyacheslav; Samoylyuс, W. W.; Козій, Михайло Степанович; Koziy, M. S.; Лобода, Ірина Володимирівна; Loboda, I. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2018)
Кастрація кнурів імпроваком є ефективною. Тварини кастровані цим способом ростуть більш інтенсивно ніж хірургічні кастрати, а смакові якості їх м’яса не відрізняються. Рівень вільного тестостерону у імунологічних кастратів є вищим ніж у хірургічних і нижчим ніж у кнурів, що не підлягали кастрації. Це є корисним явищем, так як тестостерон суттєво впливає на ріст і розвиток організму тварини. Імпровак пригнічує сперматогенез, так як голівки і хвостики сперматозоїдів у імунологічних кастратів сформовані не в повній мірі, а в деяких випадках не сформовані взагалі. The castration of chickens by Immrovac is effective. The animals are castrated in this way grow more intensively than surgical castrate, and the taste qualities of their meat do not differ. The level of free testosterone in immune castrate is higher than in surgical and lower than those that were not subject to castration. This is a good thing, since Testosterone substantially affects the growth and development of an animal's organism. Imperfication suppresses spermatogenesis, since the sperm and spinal cord spinal cord Immunological castrates are not formed in full, but in some cases not formed ingeneral.
Efficiency of immunological castration of buds
Самойлюк Вячеслав Володимирович https://orcid.org/0000-0001-8400-8904
Keywords: кнури; kidney; імунологічна кастрація; immunological castration; тестостерон; testosterone; сім’яники; testicular; сперматогенез; spermatogenesis