Удосконалення процесу механізації збирання кукурудзи на зерно з модернізацією молотильного апарату комбайна КЗС-9 - Лускань, Максим Сергійович; Luskan, Maksym Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
Актуальність дослідження кукурудзи обумовлена необхідністю підвищення ефективності її вирощування, вдосконалення агротехнологій та забезпечення стійкості до зміни клімату. Зокрема, питання генетичного поліпшення сортів, розробка нових методів захисту рослин від шкідників і хвороб, а також оптимізація систем живлення та зрошення є критично важливими для забезпечення стабільних врожаїв і зниження витрат на виробництво. Aktualnist doslidzhennia kukurudzy obumovlena neobkhidnistiu pidvyshchennia efektyvnosti yii vyroshchuvannia, vdoskonalennia ahrotekhnolohii ta zabezpechennia stiikosti do zminy klimatu. Zokrema, pytannia henetychnoho polipshennia sortiv, rozrobka novykh metodiv zakhystu roslyn vid shkidnykiv i khvorob, a takozh optymizatsiia system zhyvlennia ta zroshennia ye krytychno vazhlyvymy dlia zabezpechennia stabilnykh vrozhaiv i znyzhennia vytrat na vyrobnytstvo.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii zbyrannia kukurudzy na zerno z modernizatsiieiu molotylnoho aparatu kombaina KZS-9
Keywords: кукурудза на зерно; kukurudza na zerno; механізація; mekhanizatsiia; молотильний аппарат; molotylnyi apparat; комбайн КЗС-9; kombain KZS-9; модернізація; modernizatsiia