Наномодифіковані рентгенозахисні покриття - Дерев’янко, Віктор Миколайович; Derevianko, Viktor; Кондратьєва, Наталія Вікторівна; Kondratieva, Nataliia; Гришко, Ганна Миколаївна; Hryshko, Hanna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Композиційні в’яжучі речовини представленні в статті мають в своєму складі багато хімічно зв’язаної вологи і можуть бути використанні для захисту від нейтронного випромінювання в зв’язку з наявністю значної кількості ядер водню. Водень маючи малу молекулярну масу захоплює потоки гарячих нейтронів, ультрафіолетових променів та інше іонізуючого випромінювання. The composite binders presented in the article contain a lot of chemically bound moisture and can be used to protect against neutron radiation due to the presence of a significant number of hydrogen nuclei. Hydrogen having a low molecular weight captures streams of hot neutrons, ultraviolet rays and other ionizing radiation.
Nanomodified X-ray protective coatings
Keywords: наносистеми; nanosystems; нанотрубки; nanotubes; гіпсові вяжучі; gypsum binders; структура; structure; гідратація; hydration