Аналіз видового різноманіття та життєвого стану придорожніх деревних насаджень на проспекті Слобожанський м. Дніпро - Сіняєва, А.О.; Sinyaeva, А. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Здійснено урбоекологічний та місце будівельний аналіз умов території. Досліджено видовий склад та життєвий стан деревних насаджень, оцінено їх відповідність до умов довкілля та окремі таксаційні характеристики – діаметр штамбу, висоту, ступінь пошкодження хворобами та ентомошкідниками. У придорожніх насадженнях проспекту слобожанський зростає 69 видів дерев загальною кількістю 1653 екз., з них хвойних 7,50 % від загального числа. 56,79 % рослин є інтродукованими в умовах Степу України. Zdiysneno urboekolohichnyy ta mistse budivelʹnyy analiz umov terytoriyi. Doslidzheno vydovyy sklad ta zhyttyevyy stan derevnykh nasadzhenʹ, otsineno yikh vidpovidnistʹ do umov dovkillya ta okremi taksatsiyni kharakterystyky – diametr shtambu, vysotu, stupinʹ poshkodzhennya khvorobamy ta entomoshkidnykamy. U prydorozhnikh nasadzhennyakh prospektu slobozhansʹkyy zrostaye 69 vydiv derev zahalʹnoyu kilʹkistyu 1653 ekz., z nykh khvoynykh 7,50 % vid zahalʹnoho chysla. 56,79 % roslyn ye introdukovanymy v umovakh Stepu Ukrayiny.
Analiz vydovoho riznomanittya ta zhyttyevoho stanu prydorozhnikh derevnykh nasadzhenʹ na prospekti Slobozhansʹkyy m. Dnipro
Keywords: Дніпро; Dnipro; проспект Слобожанський; Slobozhanskyi avenue; деревні насадження; tree plantations; таксаційні показники; taxonomic indicators; життєвий стан; living condition; антропогенні та абіотичні чинники; anthropogenic and abiotic factors