Визначення гострої токсичності препаратів «Екоорг», «Гумілід» та «Імпульс» експрес-методом на культурі інфузорій Stylonichia Mytilus - Крива, Олеся Анатоліївна; Kryva, Olesia; Kryva, O. A.; Kryva, L. A.; Kriva, O. A.; Kriva, L. A.; Чумак, Владислав Олександрович; Chumak, Vladislav (Дніпровський ДАЕУ, 2017)
Вивчались біологічні ефекти на культурі інфузорій Stylonichia mytilus при застосуванні різних концентрацій препаратів гумусової природи, а саме „Екоорг”, “Гумілід” та ”Імпульс”. Препарати «Екоорг», „Гумілід” та „Імпульс” проявляють біологічну активність щодо інфузорій Stylonichia mytilus у гострому досліді після контакту з культурою у розведенні препарату 1:10 «Екоорг», „Гумілід” та „Імпульс” зумовлюють токсичну дію на культуру інфузорій Stylonichia mytilus при контакті з досліджуваною речовиною у концентрації 1:1 протягом години спостереження. Препарати не проявляють гострого токсичного впливу на культуру інфузорій Stylonichia mytilus протягом 48 годин спостереження при застосуванні їх у розведеннях 1:10000, 1:1000, 1:100. In scientific research used rapid methods of biotesting. The purpose of our study was to study the biological effects on the culture of Styllonichia mytilus when using different concentrations of humus-based preparations, namely Ecoorg, Gumilid, and Impulse. Ecoorg, Gumilid, and Impulse products exhibit biological activity against Stylonichia mytilus infusions in an acute study after contact with culture in dilution of the drug 1:10, have a toxic effect on the culture of Stylonichia mytilus infusions when in contact with the test substance at a concentration of 1:1 during an observation hour. Preparations do not show acute toxic effects on the culture of Infuzory Stylonichia mytilus during 48 hours of observation when applied in dilutions of 1:10000, 1:1000, 1:100.
Аcute toxic effects preparations, namely Ecoorg, Gumilid, and Impulse on the culture of Infuzory Stylonichia Mytilus
Keywords: біотестування; biotesting; гостра токсичність; acute toxic effects; стілоніхії; Styllonichia mytilus; гумінові речовини; humus-based preparations