Затримка посліду у корови (клінічний випадок) - Преображенська, Я. Є.; Preobrazhenska, Ya. Ye.; Скляров, Павло Миколайович; Sklyarov, Pavlo; Sklyarov, Pavel; Sklyarov, P. M.; Skliarov, P. M.; Sklyarov, P.; Skliarov, Pavlo; Skliarov, P.; Skliarov, Pavlo M. (Державний біотехнологічний університет, 2024)
Затримання посліду – це патологія третьої стадії родів, що проявляється порушенням термінів виведення з родових шляхів плаценти. Плідні оболонки повинні відокремитися після виходу плода у корів через 2-6 год. Якщо ці терміни не витримуються, виникає захворювання, яке називають «затримання посліду». Zatrymannia poslidu – tse patolohiia tretoi stadii rodiv, shcho proiavliaietsia porushenniam terminiv vyvedennia z rodovykh shliakhiv platsenty. Plidni obolonky povynni vidokremytysia pislia vykhodu ploda u koriv cherez 2-6 hod. Yakshcho tsi terminy ne vytrymuiutsia, vynykaie zakhvoriuvannia, yake nazyvaiut «zatrymannia poslidu».
Zatrymka poslidu u korovy (klinichnyi vypadok)
Скляров Павло Миколайович https://orcid.org/0000-0002-4379-9583
Keywords: затримання посліду; zatrymannia poslidu; патологія третьої стадії родів; patolohiia tretoi stadii rodiv; гіпотонія; hipotoniia