Удосконалення обліку та проведення аудиту в управлінні дебіторською заборгованістю на підприємстві - Воротніченко, Володимир Станіславович; Vorotnichenko, Volodymyr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об'єктом дослідження роботи є процес формування розрахунків з дебіторами на підприємстві. Предметом дослідження роботи є організаційні та методичні аспекти роботи з дебіторами та їх удосконалення у системі управління підприємством. Метою дипломної роботи є дослідження теоретичних практичних аспектів обліку та аудиту розрахунків з дебіторами та їх вдосконалення в системі управління дебіторською заборгованістюта надані пропозицій щодо його вдосконалення. Методи дослідження – дослідження теоретичних практичних аспектів обліку та аудиту розрахунків з дебіторами та їх вдосконалення в системі управління дебіторською заборгованістюта надані пропозицій щодо його вдосконалення. Запропоновано організаційні аспекти аудиту дебіторської заборгованості шляхом створення служби внутрішнього аудиту для виконання контрольної функції в системі управління дебіторської заборгованості шляхом розробки перевірки розрахунків з підзвітними особами, а саме проведено в порядок здійснення перелік аудиторських процедур та відповідних методів перевірки. Obiektom doslidzhennia roboty ye protses formuvannia rozrakhunkiv z debitoramy na pidpryiemstvi. Predmetom doslidzhennia roboty ye orhanizatsiini ta metodychni aspekty roboty z debitoramy ta yikh udoskonalennia u systemi upravlinnia pidpryiemstvom. Metoiu dyplomnoi roboty ye doslidzhennia teoretychnykh praktychnykh aspektiv obliku ta audytu rozrakhunkiv z debitoramy ta yikh vdoskonalennia v systemi upravlinnia debitorskoiu zaborhovanistiuta nadani propozytsii shchodo yoho vdoskonalennia. Metody doslidzhennia – doslidzhennia teoretychnykh praktychnykh aspektiv obliku ta audytu rozrakhunkiv z debitoramy ta yikh vdoskonalennia v systemi upravlinnia debitorskoiu zaborhovanistiuta nadani propozytsii shchodo yoho vdoskonalennia. Zaproponovano orhanizatsiini aspekty audytu debitorskoi zaborhovanosti shliakhom stvorennia sluzhby vnutrishnoho audytu dlia vykonannia kontrolnoi funktsii v systemi upravlinnia debitorskoi zaborhovanosti shliakhom rozrobky perevirky rozrakhunkiv z pidzvitnymy osobamy, a same provedeno v poriadok zdiisnennia perelik audytorskykh protsedur ta vidpovidnykh metodiv perevirky.
Udoskonalennia obliku ta provedennia audytu v upravlinni debitorskoiu zaborhovanistiu na pidpryiemstvi
Keywords: дебіторська заборгованість; receіvables; інформаційне забезпечення; іnformatіon support; аудит розрахунків з дебіторами; audіted accounts receіvable; дебіторська заборгованість; receіvable management