Організаційно-економічний механізм управління витратами підприємства в конкурентному середовищі - Зима, Євген Михайлович; Zyma, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є стан виробничо-комерційної діяльності аграрного підприємства. Предметом дослідження є організаційно-економічні відносини, які виникають в процесі управління витратами підприємства в конкурентному середовищі. Метою роботи є розробка науково-методичних та прикладних рекомендацій з формування організаційно-економічного механізму управління витратами підприємства. Obiektom doslidzhennia ye stan vyrobnycho-komertsiinoi diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye orhanizatsiino-ekonomichni vidnosyny, yaki vynykaiut v protsesi upravlinnia vytratamy pidpryiemstva v konkurentnomu seredovyshchi. Metoiu roboty ye rozrobka naukovo-metodychnykh ta prykladnykh rekomendatsii z formuvannia orhanizatsiino-ekonomichnoho mekhanizmu upravlinnia vytratamy pidpryiemstva.
Orhanizatsiino-ekonomichnyi mekhanizm upravlinnia vytratamy pidpryiemstva v konkurentnomu seredovyshchi
Keywords: управління витратами; Cost management; механізм; mechanism; підприємство; enterprise; постійні і змінні витрати; fixed and variable costs; точка беззбитковості; break-even point