Розвиток критичного мислення у здобувачів вищої освіти під час опанування матеріалу з курсу «Газони» - Ільченко, Лариса Анатоліївна; Ilchenko, Larysa (Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка, 2025)
Критично мисляча людина є інтелектуально незалежною, нею складно маніпулювати. Між іншим, критичне мислення (КМ) не передається у спадок, за можливості його можна розвинути як самостійно, так і в процесі вивчення окремих фахових курсів, наприклад, «Газони». До речі, виховання критичного мислення, на думку О. Тягла, «можна і потрібно уводити у викладання будь-якої академічної дисципліни, тим самим підвищуючи ефективність засвоєння не тільки КМ, а й відповідної дисципліни, осучаснюючи освітній процес загалом». Krytychno mysliacha liudyna ye intelektualno nezalezhnoiu, neiu skladno manipuliuvaty. Mizh inshym, krytychne myslennia (KM) ne peredaietsia u spadok, za mozhlyvosti yoho mozhna rozvynuty yak samostiino, tak i v protsesi vyvchennia okremykh fakhovykh kursiv, napryklad, «Hazony». Do rechi, vykhovannia krytychnoho myslennia, na dumku O. Tiahla, «mozhna i potribno uvodyty u vykladannia bud-yakoi akademichnoi dystsypliny, tym samym pidvyshchuiuchy efektyvnist zasvoiennia ne tilky KM, a y vidpovidnoi dystsypliny, osuchasniuiuchy osvitnii protses zahalom».
Rozvytok krytychnoho myslennia u zdobuvachiv vyshchoi osvity pid chas opanuvannia materialu z kursu «Hazony»
Keywords: критичне мислення; krytychne myslennia; студент; student; самостійна робота; samostiina robota; курс «Газони»; kurs «Hazony»