Діагностичні критерії ультрасонографічного дослідження псів за часткової та повної обструкції уретри в умовах навчально-науково-виробничого клініко-діагностичного центру факультету ветеринарної медицини Дніпровського державного аграрно-економічного університету - Комар, Є. О.; Komar, Y. О. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Встановлено, що комплексний протокол дослідження пацієнтів за повної та часткової обструкції уретри з використанням загально клінічних методів, лабораторних досліджень і головним чином ультразвукової діагностики дає можливість встановити причину при диференціації обструкцій уретри у псів. We dicovered that a profound protocol for the study of complete and partial urethral obstruction using general clinical methods of diagnosis, laboratory analyses and ultrasound diagnosis allow us to determine the differential diagnosis and the main cause of urethral obstruction in dogs.
Diagnostic criteria for ultrasonographic examination of dogs with partial and complete obstruction of the urethra in the conditions of educational and scientific production clinical and diagnostic center of the Faculty of Veterinary Medicine of the Dnipro State Agrarian and Economic University
Keywords: креатинін; creatinine; собаки; dogs; обструкція уретри; urethral obstruction; доброякісна гіперплазія передміхурової залози; benign prostatic hyperplasia; сечовина; urea