Організація технічної експлуатації внутрішньогосподарської зрошувальної мережі в приватному сільськогосподарському підприємстві “Агрофірма “Перше Травня” Нікопольського району Дніпропетровської області - Бочковський, Руслан Олександрович; Bochkovskyi, Ruslan Oleksandrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
У кваліфікаційній роботі запроєктовано заходи з організації технічної експлуатації внутрішньогосподарської зрошувальної мережі в приватному сільськогосподарському підприємстві “Агрофірма “Перше Травня” Нікопольського району Дніпропетровської області на площі зрошення 808,16 га. На ділянці зрошення передбачається вирощування таких сільськогосподарських культур як багаторічні трави, озима пшениця, злакобобові, кукурудза на зерно та на силос, гречка. В результаті виконання дипломного проекту для ділянки зрошення в ПСП «Агрофірма “Перше травня”», розташованого на в Нікопольському районі Дніпропетровської області проведена передбачені заходи з планового водокористування при експлуатації внутрішньогосподарської закритої зрошувальної мережі та організації нагляду і догляду за мережею на ділянці зрошення. U kvalifikatsiinii roboti zaproiektovano zakhody z orhanizatsii tekhnichnoi ekspluatatsii vnutrishnohospodarskoi zroshuvalnoi merezhi v pryvatnomu silskohospodarskomu pidpryiemstvi “Ahrofirma “Pershe Travnia” Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti na ploshchi zroshennia 808,16 ha. Na diliantsi zroshennia peredbachaietsia vyroshchuvannia takykh silskohospodarskykh kultur yak bahatorichni travy, ozyma pshenytsia, zlakobobovi, kukurudza na zerno ta na sylos, hrechka. V rezultati vykonannia dyplomnoho proektu dlia dilianky zroshennia v PSP «Ahrofirma “Pershe travnia”», roztashovanoho na v Nikopolskomu raioni Dnipropetrovskoi oblasti provedena peredbacheni zakhody z planovoho vodokorystuvannia pry ekspluatatsii vnutrishnohospodarskoi zakrytoi zroshuvalnoi merezhi ta orhanizatsii nahliadu i dohliadu za merezheiu na diliantsi zroshennia.
Orhanizatsiia tekhnichnoi ekspluatatsii vnutrishnohospodarskoi zroshuvalnoi merezhi v pryvatnomu silskohospodarskomu pidpryiemstvi “Ahrofirma “Pershe Travnia” Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: планове водокористування; planove vodokorystuvannia; технічна експлуатація внутрішньогосподарської зрошувальної мережі; tekhnichna ekspluatatsiia vnutrishnohospodarskoi zroshuvalnoi merezhi; зрошувальна мережа; zroshuvalna merezha; поливний сезон; polyvnyi sezon; вирощування сільськогосподарських культур; vyroshchuvannia silskohospodarskykh kultur