Аннотированный список рыб Днепровского (Запорожского) водохранилища и его притоков - Новіцький, Роман Олександрович; Novitsky, R. A.; Novitsky, R. O.; Novitskiy, R. A.; Novitskiy, R. O.; Novickii, R. A.; Novitskij, R. A.; Novitskij, R. O.; Nowicki, R. A.; Novickij, R. A.; Novitskyy, R. O.; Novitskyi, R. O.; et al. (Дніпропетровський національний університет, 2005)
Впервые приводится полный современный кадастровый список рыб, обитающих в Днепровском (Запорожском) водохранилище. В список включены 52 вида, относящихся к 11 рядам, 14 семействам и 43 родам. Приведены латинские и русские названия рыб, статус и хозяйственное значение видов. Список рыб приводится с таксономическими изменениями, сделанными в научных описаниях пресноводной ихтиофауны после опубликования трудов Л. С. Берга (1948-1949). Уперше приводиться повний сучасний кадастровий список риб, що мешкають у Дніпровському (Запорізькому) водосховищі. У список включені 52 види, що відносяться до 11 рядів, 14 родин і 43 родів. Наведені латинські і російські назви риб, статус і господарське значення видів. Список риб приводиться з таксономічними змінами, зробленими в наукових описах прісноводної іхтіофауни після опублікування праць Л. С. Берга (1948-1949). For the first time a complete cadastral list of fish living in the Dniprovs’ke (Zaporozhs’ke) reservoir is given. The list includes 52 species concerning 11 groups, 14 families and 43 genuses. Latin and Russian names of fish, their status and economic value of the species are presented. Provided list of fishes comprises taxonomic changes made in scientific descriptions of freshwater ichthyofauna after publication by L.S. Berg’s papers (1948-1949).
Анотований список риб Дніпровського (Запорізького) водосховища і його притоків
Annotated list of fishes of the Dniprovs’ke (Zaporozhs’ke) Reservoir and its tributaries
Новіцький Роман Олександрович https://orcid.org/0000-0001-9373-5759
Keywords: притоки Дніпра; tributaries of the Dnieper; кадастровий список; cadastral list; іхтіофауна; ichthyofauna; Дніпровське водосховище; Dniprovs’ke reservoir