Штучне осіменіння свиноматок : у чому запорука успіху? - Повод, Микола Григорович; Povod, N.; Іжболдіна, Олена Олександрівна; Izhboldina, O. O.; Izhboldina, O.; Izhboldina, Е. А.; Izhboldina, Н.; Izhboldina, Е.; Izhboldina, Olena; Шпетний, Микола; Shpetnyi, Mykola; Михалко, Олександр; et al. (My University, 2022)
У виробничих умовах вибирають найпростіший і найбільш ефективний графік осіменінь, заснований на кадровому забезпеченні, кваліфікації та досвіду персоналу. Незважаючи на графік, важливо повторювати осіменіння так довго, поки у свиноматки зберігається постійна охота. Графіки в кожному господарстві можуть відрізнятися, але завжди доповнюють записи в картках тварини і сприяють поліпшенню ефективності роботи операторів. За колективної роботи операторів ці позначення мають бути однаковими для всіх. Штучне осіменіння свиней має як переваги, так і недоліки. U vyrobnychykh umovakh vybyraiut naiprostishyi i naibilsh efektyvnyi hrafik osimenin, zasnovanyi na kadrovomu zabezpechenni, kvalifikatsii ta dosvidu personalu. Nezvazhaiuchy na hrafik, vazhlyvo povtoriuvaty osimeninnia tak dovho, poky u svynomatky zberihaietsia postiina okhota. Hrafiky v kozhnomu hospodarstvi mozhut vidrizniatysia, ale zavzhdy dopovniuiut zapysy v kartkakh tvaryny i spryiaiut polipshenniu efektyvnosti roboty operatoriv. Za kolektyvnoi roboty operatoriv tsi poznachennia maiut buty odnakovymy dlia vsikh. Shtuchne osimeninnia svynei maie yak perevahy, tak i nedoliky.
Artificial insemination of sows: what is the key to success?
Іжболдіна Олена Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-8816-2228
Keywords: статевий цикл; statevyi tsykl; штучне осіменіння; shtuchne osimeninnia; свиноматки; svynomatky