Удосконалення обліково-аналітичних підходів до управління витратами підприємства - Наріжна, Софія Геннадіївна; Narizhna, Sofiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження є господарська діяльність підприємства в частині управління витратами підприємства. Предметом дослідження є методика та організація процесу формування обліково-аналітичного забезпечення управління витратами на підприємстві. Мета кваліфікаційної роботи полягає в теоретичному обґрунтуванні необхідності удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління витратами на підприємстві, проведенні аналізу управління витратами, визначення його впливу на формування операційного прибутку підприємства та розробці напрямків ефективного управління витратами (на прикладі КП «ІМПА»). Методи дослідження. Дослідження проблематики даної кваліфікаційної роботи можливе за використання таких методів: методи обробки інформації: класифікація даних, порівняння, аналіз взаємовпливу, факторний аналіз; методи розробки та оцінки рішень: методи опрацювання альтернативних рішень, методи вибору альтернативних рішень, методи оцінки якості прийнятих рішень. Obiektom doslidzhennia ye hospodarska diialnist pidpryiemstva v chastyni upravlinnia vytratamy pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye metodyka ta orhanizatsiia protsesu formuvannia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia upravlinnia vytratamy na pidpryiemstvi. Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie v teoretychnomu obgruntuvanni neobkhidnosti udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia upravlinnia vytratamy na pidpryiemstvi, provedenni analizu upravlinnia vytratamy, vyznachennia yoho vplyvu na formuvannia operatsiinoho prybutku pidpryiemstva ta rozrobtsi napriamkiv efektyvnoho upravlinnia vytratamy (na prykladi KP «IMPA»). Metody doslidzhennia. Doslidzhennia problematyky danoi kvalifikatsiinoi roboty mozhlyve za vykorystannia takykh metodiv: metody obrobky informatsii: klasyfikatsiia danykh, porivniannia, analiz vzaiemovplyvu, faktornyi analiz; metody rozrobky ta otsinky rishen: metody opratsiuvannia alternatyvnykh rishen, metody vyboru alternatyvnykh rishen, metody otsinky yakosti pryiniatykh rishen.
Udoskonalennia oblikovo-analitychnykh pidkhodiv do upravlinnia vytratamy pidpryiemstva
Keywords: витрати; costs; директ-костинг; direct costing; точка беззбитковості; breakdown point; собівартість; cost; управління; management; облік; accounting; модель; model; swot-аналіз; swot analysis; планування; planning; калькуляція; calculation