Удосконалення технології вирощування коропових риб в умовах приватних підприємств Дніпровського району Дніпропетровської області - Безродний, Олексій Юрійович; Bezrodnyi, Oleksii Yuriiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Специфічна особливість розвитку аквакультури полягає в тому, що вона може здійснюватися тільки у водному середовищі. Якщо в інших галузях економіки лімітуючим фактором є сировина в прямому розумінні, то для рибництва головним визначальним чинником розміщення підприємств аквакультури є наявність водних ресурсів, що забезпечують основу вирощування і отримання товарної риби. Метою роботи є удосконалення технології вирощування коропових риб на прикладі фермерського господарства. Spetsyfichna osoblyvist rozvytku akvakultury poliahaie v tomu, shcho vona mozhe zdiisniuvatysia tilky u vodnomu seredovyshchi. Yakshcho v inshykh haluziakh ekonomiky limituiuchym faktorom ye syrovyna v priamomu rozuminni, to dlia rybnytstva holovnym vyznachalnym chynnykom rozmishchennia pidpryiemstv akvakultury ye naiavnist vodnykh resursiv, shcho zabezpechuiut osnovu vyroshchuvannia i otrymannia tovarnoi ryby. Metoiu roboty ye udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia koropovykh ryb na prykladi fermerskoho hospodarstva.
Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia koropovykh ryb v umovakh pryvatnykh pidpryiemstv Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: аквакультура; akvakultura; удосконалення технології; udoskonalennia tekhnolohii; вирощування риби; vyroshchuvannia ryby; коропові риби; koropovi ryby