Аналітична діагностика ефективності використання запасів підприємством, як елемент оптимізації системи ведення обліку та контролю - Одношевна, Ольга Олександрівна; Odnoshevna, Olga; Пильгун, Ольга Володимирівна; Pylhun, Olga; Біловол, Єлизавета Володимирівна; Bilovol, Yelyzaveta (Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій. м. Чернігів, Україна, 2024)
Основний зміст статті включає концепцію управління запасами в процесі виробництва. Розпорядження статті охоплює аналітичні інструменти, методи та підходи через процес використання запасів у контексті підвищення ефективності обліку та контролю на підприємстві. Стаття послідовно підкреслює важливість акцій для індивідуального підприємства чи організації. Аналітичні діагностичні інструменти систематизовані в окремому блоці, через огляд типів запасів та обсягів їх використання. Основні впливові показники визначаються, які висвітлюють оборот акцій, структурний асортимент акцій та процес їх управління. З Модель розрахунку аналізу ABC представлена шляхом впровадження підходу розподілу асортименту Запаси, які діють як елемент підвищення ефективності їх аналітичного обліку та подальшого контролю. З Основний зміст статті включає концепцію управління запасами в процесі виробництва. Зміст стаття охоплює аналітичні інструменти, методи та підходи через процес використання запасів у контексті підвищення ефективності обліку та контролю на підприємстві. Стаття послідовно підкреслює важливість акцій для індивідуального підприємства чи організації. Аналітичні діагностичні інструменти систематизовані в окремому блоці, через огляд типів запасів та обсягів їх використання. Основні впливові показники визначаються, які висвітлюють оборот акцій, структурний асортимент акцій та процес їх управління. З Модель розрахунку аналізу ABC представлена шляхом впровадження підходу розподілу асортименту Запаси, які діють як елемент підвищення ефективності їх аналітичного обліку та подальшого контролю. The main content of the article includes the concept of inventory management in the process of production. The con_tent of the article covers analytical tools, methods and approaches through the process of using stocks in the context of improving the efficiency of accounting and control at the enterprise. The article consistently highlights the importance of stocks for an individual enterprise or organization. Analytical diagnostic tools are systematized in a separate block, through an overview of the types of stocks and the volumes of their use. The main influencing indicators are defined, which highlight the turnover of stocks, the structural assortment of stocks and the process of their management. The calculation model of ABC analysis is presented through the introduction of the approach of assortment distribution of stocks, which acts as an element of increasing the efficiency of their analytical accounting and subsequent control. The main content of the article includes the concept of inventory management in the process of production. The content of the article covers analytical tools, methods and approaches through the process of using stocks in the context of improving the efficiency of accounting and control at the enterprise. The article consistently highlights the importance of stocks for an individual enterprise or organization. Analytical diagnostic tools are systematized in a separate block, through an overview of the types of stocks and the volumes of their use. The main influencing indicators are defined, which highlight the turnover of stocks, the structural assortment of stocks and the process of their management. The calculation model of ABC analysis is presented through the introduction of the approach of assortment distribution of stocks, which acts as an element of increasing the efficiency of their analytical accounting and subsequent control.
Analytical diagnostics of the efficiency of inventory use by the enterprise as an element of optimization of the accounting and control system
Keywords: запаси; Stocks; аналітична діагностика; analytical diagnosis; розрахункова модель; calculation model; облік запасів; inventory accounting; контроль запасів; inventory control