Запас макроелементів та азоту в опаді й підстилці у протиерозійному насадженні сосни Палласова (Pinus pallasiana Lamb.) - Бессонова, Валентина Петрівна; Bessonova, Valentina; Нємченко, Марина Вікторівна; Nemchenko, Marina; Ткач, Альона Олександрівна; Tkach, Alona (Запорізький національний університет, 2016)
Проведено аналіз фракційного складу, маси підстилки та осаду, вмісту макроелементів в підстилці в протиерозійних насадженні сосни Палласова (Pinus pallasiana Lamb.) На різних частинах схилу південної експозиції урочища Військове. Найбільша кількість осаду виявлено в тальвегу, Найменша - в середній частині схилу. Запас азоту, фосфору, калію, кальцію і магнію в опаде і підстилці насадження сосни Палласова (Pinus pallasiana) найвищий в тальвегу, найменший в середній і верхній частинах схилу, що узгоджується з масою осаду і підстилки на пробних площах. The analysis of the fractional composition, litter weight and litter, the content of macronutrients in the litter in erosion control plantation of Pallasov pine (Pinus pallasiana Lamb.) On different parts of the slope of the southern exposure of the tract Military. The largest amount of litter was found in thalweg, the smallest is in the middle of the slope. Stock of nitrogen, phosphorus, potassium, calcium and magnesium in litter and litter of pine plantations Pallasova (Pinus pallasiana) is the tallest in thalweg, the smallest in the middle and upper parts of the slope, which is consistent with litter and litter mass on trial plots
Stock of macroelements and nitrogen in litter fall and bedding in the antierosion stands of pine pallasova (pinus pallasiana lamb)
Keywords: протиерозійні насадження; еrosion control plantations; сосна Палласова; Pallasov pine; макроелементи; macronutrients; підстилка; litter