Чизельний обробіток ґрунту під ячмінь ярий в північному Степу - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Oleksandr; Горобець, А.Г.; Gorobec, A.; Шапка, Віктор Петрович; Shapka, Vyktor (Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України, 2013)
Вивчено вплив різних способів основного обробітку на агрофізичні властивості і водний режим ґрунту, ріст, розвиток, продуктивність рослин ячменю ярого, забур’яненість посівів цієї зернової культури. Встановлено, що чизельний обробіток ґрунту під ячмінь ярий створює кращі умови вологозабезпеченості, гарантує високий рівень уражаю зерна і значну рентабельність виробництва. The influence of different methods of basic cultivation on the agrophysical properties and water regime of soil, growth, development, productivity of spring barley plants, weediness of crops of this grain has been studied. It is established that chisel tillage under barley spring creates better conditions waterproof, guarantees a high level of grain striking and significant profitability of production
Chisel tillage under barley spring in the northern steppe
Keywords: обробіток ґрунту; tillage; ячмінь ярий; barley spring; забур’яненість; weeds; мінеральні добрива; mineral fertilizers; урожайність; yield; економічна ефективність; cost-effectiveness