Вплив фунгіцидів на ураженість вівса смугастим бактеріозом в умовах фермерського господарства «Балка» Синельниківського району Дніпропетровської області - Чернецький, Любомир Михайлович; Chernetskyi, Liubomyr Mykhailovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
В роботі вивчається застосування фунгіцидів Кінто Плюс, (1,0 л/т), Вінцит 050 (2,0 л/т), Бригід, КС (2,5 л/т), Карбендазим (1,5 л/т) та біопрепарату НітроМаїс (2,0 л/т) для покращення фіксації азоту і встановлюються економічні фактори їх ефективності в контролюванні та обмеженні щкоди бактеріозу на показники продуктивності посівів вівса в умовах ФГ «Балка» Синельниківського району Дніпропетровської області. Вивчення дії фунгіцидів та обрання високоефективного варіанту дозволить знизити невиправдані витрати та дати можливість зростанню економічних показників господарства. V roboti vyvchaietsia zastosuvannia funhitsydiv Kinto Plius, (1,0 l/t), Vintsyt 050 (2,0 l/t), Bryhid, KS (2,5 l/t), Karbendazym (1,5 l/t) ta biopreparatu NitroMais (2,0 l/t) dlia pokrashchennia fiksatsii azotu i vstanovliuiutsia ekonomichni faktory yikh efektyvnosti v kontroliuvanni ta obmezhenni shchkody bakteriozu na pokaznyky produktyvnosti posiviv vivsa v umovakh FH «Balka» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Vyvchennia dii funhitsydiv ta obrannia vysokoefektyvnoho variantu dozvolyt znyzyty nevypravdani vytraty ta daty mozhlyvist zrostanniu ekonomichnykh pokaznykiv hospodarstva.
Vplyv funhitsydiv na urazhenist vivsa smuhastym bakteriozom v umovakh fermerskoho hospodarstva «Balka» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: оцінка економічної ефективності; otsinka ekonomichnoi efektyvnosti; бактеріоз; bakterioz; овес; oves; рівень та ступінь патогенного ураження; riven ta stupin patohennoho urazhennia; врожайність культури; vrozhainist kultury