Управління мотивацією праці в підприємстві - Майборода, Дар’я Василівна; Maiboroda, Daria (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є опрацювання теоретичних і методичних положень управління мотивацією праці, дослідження сучасного стану і виявлення провідних мотивів, атакож обґрунтування ефективної системи управління мотивацією праці персоналу в сільськогосподарському підприємстві. Для досягнення вказаної мети в роботі поставлені наступні завдання: - розкрити теоретичні основи управління мотивацією персоналу; - визначити мотиваційний механізм управління персоналом на підприємствах; - дослідити організаційно-економічних умов діяльності підприємства; - проаналізувати сучасний стан ефективності існуючих програм мотивації працівників ФГ «Ялинівське 2007»; - визначити напрямки удосконаленнямотивації трудової діяльності в ФГ «Ялинівське 2007»; - обґрунтувати удосконалення управління мотивацією на основі розвитку корпоративної соціальної відповідальності та соціального партнерства. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти управління мотивацією праці підприємства. Об'єктом дослідження є процес мотивації праці персоналу фермерського господарства «Ялинівське 2007». З метою реалізації поставлених завдань використовувалися різноманітні методи дослідження: діалектичний, абстрактно-логічний, метод системного аналізу, монографічний, статистико-економічний, графічний, розрахунково-конструктивний, експертних оцінок. Інформаційну базу дослідження становлять нормативно-правові акти, дані річних звітів ФГ «Ялинівське 2007», аналітичні дані бухгалтерського обліку, результати опитування, літературні джерела, наукові розробки вітчизняних і зарубіжних вчених та інформація мережі Інтернет. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye opratsiuvannia teoretychnykh i metodychnykh polozhen upravlinnia motyvatsiieiu pratsi, doslidzhennia suchasnoho stanu i vyiavlennia providnykh motyviv, atakozh obgruntuvannia efektyvnoi systemy upravlinnia motyvatsiieiu pratsi personalu v silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Dlia dosiahnennia vkazanoi mety v roboti postavleni nastupni zavdannia: - rozkryty teoretychni osnovy upravlinnia motyvatsiieiu personalu; - vyznachyty motyvatsiinyi mekhanizm upravlinnia personalom na pidpryiemstvakh; - doslidyty orhanizatsiino-ekonomichnykh umov diialnosti pidpryiemstva; - proanalizuvaty suchasnyi stan efektyvnosti isnuiuchykh prohram motyvatsii pratsivnykiv FH «Ialynivske 2007»; - vyznachyty napriamky udoskonalenniamotyvatsii trudovoi diialnosti v FH «Ialynivske 2007»; - obgruntuvaty udoskonalennia upravlinnia motyvatsiieiu na osnovi rozvytku korporatyvnoi sotsialnoi vidpovidalnosti ta sotsialnoho partnerstva. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni ta prykladni aspekty upravlinnia motyvatsiieiu pratsi pidpryiemstva. Obiektom doslidzhennia ye protses motyvatsii pratsi personalu fermerskoho hospodarstva «Ialynivske 2007». Z metoiu realizatsii postavlenykh zavdan vykorystovuvalysia riznomanitni metody doslidzhennia: dialektychnyi, abstraktno-lohichnyi, metod systemnoho analizu, monohrafichnyi, statystyko-ekonomichnyi, hrafichnyi, rozrakhunkovo-konstruktyvnyi, ekspertnykh otsinok. Informatsiinu bazu doslidzhennia stanovliat normatyvno-pravovi akty, dani richnykh zvitiv FH «Ialynivske 2007», analitychni dani bukhhalterskoho obliku, rezultaty opytuvannia, literaturni dzherela, naukovi rozrobky vitchyznianykh i zarubizhnykh vchenykh ta informatsiia merezhi Internet.
Upravlinnia motyvatsiieiu pratsi v pidpryiemstvi
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; мотивація праці; motyvatsiia pratsi; управління; upravlinnia