Продуктивність кукурудзи залежно від обробітку ґрунту і системи захисту від бур’янів у Північному Степу - Циков, Валентин Сергійович; Tsykov, Valentyn; Ткаліч, Юрій Ігорович; Tkalich, Yuriy; Бокун, Олександр Іванович; Bokun, Oleksandr (Національна академія аграрних наук України, 2014)
Своєчасний і якісний обробіток чорноземів на зяб з урахуванням їх фізико-механічних особливостей, метеорологічних умов регіону, рельєфу полів, використаних попередників та біологічних особливостей бур’янів набуває пріоритетного значення в підвищенні врожайності культури і продуктивності степового землеробства [5]. За глибиною і використаними знаряддями основний обробіток ґрунту поділяють на глибокий (понад 25 см); мілкий (до 12–14 см); поверхневий (8–10 см); нульовий (з прямим висівом спеціальними сівалками в попередньо необроблений ґрунт), за системою no-till, тобто вирощування польових культур без будь-якого обробітку ґрунту в сівозміні. Timely and high-quality cultivation of chernozems for chills, taking into account their physical and mechanical characteristics, meteorological conditions of the region, terrain, used precursors and biological characteristics of weeds becomes a priority in increasing crop yields and productivity of steppe agriculture [5]. According to the depth and tools used, the main tillage is divided into deep (over 25 cm); shallow (up to 12-14 cm); superficial (8–10 cm); zero (with direct sowing by special seeders in previously uncultivated soil), by the no-till system, ie cultivation of field crops without any tillage in crop rotation
Maize productivity depending on tillage and weed protection system in the Northern Steppe
Keywords: кукурудза; corn; способи обробітку ґрунту; tillage methods; гербіциди; herbicides; урожайність; yield