Оцінка придатності вод річки Інулець для зрошення - Онофрийчук, Руслана Миколаївна; Onofryichuk, Ruslana (My University, 2019)
Сучасна екологічна ситуація в басейні р. Інгулець залишається напруженою. Промивка дніпровською водою покращує водогосподарську ситуацію, однак повністю проблему не вирішує, оскільки забруднення річки Інгулець триває протягом року за рахунок впливу як стічних вод комунальних господарств та понад 50 промислових підприємств Кіровоградської і Дніпропетровської областей, так й із-за неврахованих фільтраційних втрат з водонесучих комунікацій, хвостосховищ, ставків-накопичувачів гірничорудних підприємствах Кривбассу тощо. Suchasna ekolohichna sytuatsiia v baseini r. Inhulets zalyshaietsia napruzhenoiu. Promyvka dniprovskoiu vodoiu pokrashchuie vodohospodarsku sytuatsiiu, odnak povnistiu problemu ne vyrishuie, oskilky zabrudnennia richky Inhulets tryvaie protiahom roku za rakhunok vplyvu yak stichnykh vod komunalnykh hospodarstv ta ponad 50 promyslovykh pidpryiemstv Kirovohradskoi i Dnipropetrovskoi oblastei, tak y iz-za nevrakhovanykh filtratsiinykh vtrat z vodonesuchykh komunikatsii, khvostoskhovyshch, stavkiv-nakopychuvachiv hirnychorudnykh pidpryiemstvakh Kryvbassu toshcho.
Estimation of Inulets water for irrigation
Орлінська О.В. https://orcid.org/0000-0002-4670-7787 Максимова Н.М. https://orcid.org/0000-0003-1684-7479
Keywords: річка Інгулець; Ingulets river; Криворізький залізорудний басейн; Kryvyi Rih iron ore basin; якість природної води; quality of natural water; зрошення; irrigation; агрономічні критерії; agronomic criterion