Оцінка стану декоративних рослин на прибудинкових територіях смт Покровське Дніпропетровської області - Кубрак, Аліна Василівна; Kubrak, Alina (My University, 2021)
Встановлено, що видовий склад примагістральних квітників бідніший за такий на умовно чистих територіях. Інгредієнти викидів транспорта спричиняють погіршення декоративних якостей рослин призводячи до зменшення їх габітусу через гальмування процесів росту та цвітіння. За умов дії викидів автотранспорту гальмується ріст рослин у висоту, знижується площа асиміляційної поверхні, погіршуються характеристики цвітіння. Vstanovleno, shcho vydovyi sklad prymahistralnykh kvitnykiv bidnishyi za takyi na umovno chystykh terytoriiakh. Inhrediienty vykydiv transporta sprychyniaiut pohirshennia dekoratyvnykh yakostei roslyn pryzvodiachy do zmenshennia yikh habitusu cherez halmuvannia protsesiv rostu ta tsvitinnia. Za umov dii vykydiv avtotransportu halmuietsia rist roslyn u vysotu, znyzhuietsia ploshcha asymiliatsiinoi poverkhni, pohirshuiutsia kharakterystyky tsvitinnia.
Otsinka stanu dekoratyvnykh roslyn na prybudynkovykh terytoriiakh smt Pokrovske Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: декоративні рослини; dekoratyvni roslyny; забруднення; zabrudnennia; прибудинкові території; prybudynkovi terytorii; смт Покровське; smt Pokrovske